','

' ); } ?>

Yerebatan Sarnıcı Hakkında Bilgi , Yerebatan Sarnıcı Tarihi

Yerebatan Sarnıcı Nerede, Yerebatan Sarnıcı Tarihi diye sorulduğunda ilk olarak, birkaç yüz antik sarnıcın en büyüğüdür ve ülkedeki en popüler turistik yerlerden biridir. Kompleksin tamamı özellikle etkileyici olmasa da, yapının eşsiz mimarisi onu ziyaret etmek için ilginç bir yer haline getiriyor. Şehrin altında bulunan mahzen, güzel bir manzara ve önemli bir tarihi simge yapıdır. Ancak, ziyaret etmek için yaz aylarını beklemeniz gerekebilir.

Yerebatan Sarnıcı, büyük bir yeraltı su deposudur. Sarnıç ilk olarak 532 yılında inşa edilmiş ve bölgedeki binalar için su depolamak için kullanılmıştır. Kript, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i ziyareti sırasında Petrus Gyllius tarafından yeniden keşfedildi. Yerlilerin evlerine su getirmek için zemindeki deliklerden kovaları indirdiklerini fark etmişti. Birkaç yıl sonra, mahzen eski ihtişamına kavuştu ve Osmanlılar onu Topkapı Sarayı’na su sağlamak için kullandı. Bugün, yer altı serinliğini yaşamak ve şehir manzarasının keyfini çıkarmak için sarnıcı ziyaret edebilirsiniz.

Sarnıç bir zamanlar suyla doluydu ve 200 kişilik bir şapel içeriyordu. Sarnıcın taş işçiliği olmamasına rağmen yine de ziyaret etmek için güzel bir yer. Kriptanın içi birçok mozaik ve yazıtla süslenmiştir. Crypt 1300’lerin başında inşa edildi, ancak kriptonun nihayet tamamlanması Orta Çağ’a kadar değildi. O zaman Justinianus sarnıcın ve çevresindeki binaların inşasını emretti. Bazilika sarnıcı, imparatorluk kentinin yeniden inşasının önemli bir parçasıydı.

Cehennem, Yerebatan Sarnıcı‘na dayanan bir başka popüler film. Filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Mahzen, mahzenin uzak köşesine gizlenmiş üç Gorgon kafası içerir. Kriptanın, pagan inançlarını terk etmeye başlayan Romalılar tarafından terk edildiğine inanılıyor. Ayrıca filme çekildi ve Tom Hanks filmde Medusa’nın bir bölümünü oynadı.

Yerebatan Sarnıcı Nerede?

Yüksek sezonda mahzende uzun kuyruklar oluyor. Satırlardan kaçınmak için, Yerebatan Sarnıcı’nı atlayın, hat biletlerini atlayın. Bu biletler standart biletlere göre biraz daha pahalıdır, ancak sıra beklemeden müzeye girmenizi sağlar. Rehber sizi bir grup olarak mahzenin girişine götürecektir. Profesyonel bir tur rehberi size mümkün olan en iyi bilgiyi verecek ve mahzende geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti

 

Yerebatan Sarnıcı hangi ilimizdedir diye sorarsak, İstanbul’daki en etkileyici müze olmasa da, Türkiye’deki en ilginç ve en büyüleyici müzelerden biridir. Yeraltı müzesi, akşamınızı şehirde geçirmek için harika bir yerdir. Kript, 1500 yıldan daha uzun bir süre önce meraklı bir Fransız tarafından keşfedildi. İstediğiniz zaman mezarı ziyaret edebilir ve arkasındaki hikayenin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Eşsiz tasarımı onu İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

 

Yerebatan Sarnıcı neden kapalı?

Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. Yerebatan Sarnıcı, devam eden restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süre daha ziyarete kapalı olacaktır.

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar?

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve öğretmenler için 5 TL, yabancı turistler için 30 TL’dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için müze kart geçmiyor.

Yerebatan Sarnıcı ziyarete açık mı?

Müzemiz haftanın yedi günü ziyarete açıktır. İstisnai olarak dini bayramların birinci günü ise saat 13.00’de açılmaktadır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]