','

' ); } ?>

Burgazada Gezilecek Yerler Listesi 2024

İstanbul’un göbeğinde gizlenmiş küçük bir semt olan Burgazada, görülecek ve yapılacak çok sayıda şey sunuyor. Mahalleye sadece hafta sonları açık olan Aya Yani olarak da bilinen Aziz John Rum Ortodoks Kilisesi başkanlık ediyor. Boş zamanınız varsa, 1940’larda Türkiye’deki yaşamı ziyaretçilerine öğreten Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne de göz atmalısınız.

Aya Yani Church

Aya Yani Kilisesi, Methodius adlı ünlü bir din adamının hücresinin üzerine inşa edilmiş tarihi bir kilisedir. Bu, şehirdeki tek Ortodoks kilisesidir ve görülmeye değerdir. İstanbul’un ilk özel hayvanat bahçesi de burada kurulmuştur. Şehrin tarihi zengin ve çeşitlidir. İstanbul’dayken, şehrin ilk camisi, İstiklal Camii ve Konak Arkeoloji Müzesi’nin kalıntılarına uğramayı unutmayın.

İstanbul Burgazada’da gezilecek bir diğer önemli yer ise Aya Yani Kilisesi. Bu kilisenin MS 876 gibi erken bir tarihte inşa edildiği ve 1896 yılında restore edildiği sanılmaktadır. Burgazada tarihinde önemli bir yapıdır. Dikkat çeken diğer yapılar arasında Saint George Hastanesi, Hristos Manastırı ve Burgazada Sanatoryumu sayılabilir. Burgazada Camii, 1453 yılında inşa edilmiş ve Konstantinopolis’in fethini anmak için tasarlanmıştır.

Zeyrek Cami

İstanbul’daki Zeyrek Camii, şehirdeki en büyük ikinci Bizans dini yapısıdır. Pantokrator Manastırı olarak da adlandırılan bu heybetli yapı, iki Doğu Ortodoks kilisesinden inşa edilmiştir. Cami, adını dini bir kurum ve İslami öğretim merkezi olarak kullanan bilgin Molla Zeyrek’ten almıştır.

Cami, Bizans mimarisinin dikkate değer bir örneğidir. 1609 ve 1616’da inşa edilen Sultanahmet Camii, güzel kubbelere sahiptir ve sütunlarla desteklenmektedir. Ayrıca on altı benzersiz uzun pencere ve İncil hikayeleri ve Meryem Ana’nın görüntüleri ile kaplı duvarları vardır. Bu muhteşem cami, İstanbul’un en popüler turistik yerlerinden biridir. Ve kubbe ile fotoğraf çekmeden eve gidemezsiniz.

Garipçe

İstanbul ilindeki Garipce köyünü ziyaret, Burgazada ilçesine yapılacak bir gezinin önemli bir parçasıdır. Bu küçük kasaba, Rumeli Feneri ve Kavağı semtlerinin ortasında yer alır ve birçok balıkçı teknesinin bulunduğu şirin bir balıkçı köyüdür. Sabahları doyurucu bir açık büfe kahvaltı sunan birçok yerel işletme, akşamları lezzetli yemeklerin sunulduğu balık restoranlarına dönüşüyor.

İstanbul’dayken yol üzerinde bir köye uğrayıp yöresel yemeklerin tadına bakmak isteyebilirsiniz. Tipik bir akşam yemeği, Trabzon’dan mihlama peyniri, Çökelek peyniri ve ceviz ezmesi olan Acuka’yı içerebilir. Asmaların altındaki bahçesi ve 135 yıllık fırınıyla Asma Altı Restaurant hem yerli hem de turistlerin uğrak noktası.11

Rumelifeneri

İstanbul Burgazada bölgesi, görülmeye değer çok sayıda tarihi yapıya sahiptir. Bu mahalle tarihi Taksim semtinin yakınında yer almaktadır. Rumelifeneri‘ne ulaşmak isteyen turistler için birçok toplu taşıma seçeneği bulunmaktadır. M2 metro hattı Taksim’den Hacıosman istasyonuna kadar uzanmaktadır. Buradan 150 otobüse aktarma yapabilirsiniz. Tek yönlü yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürmelidir. Ancak trafik kötüyse ikinci seçenek daha hızlı olabilir. Mübadeleden önce bu köyde Rumlar yaşıyordu. Bugün, eteklerinde harap olmuş bir kalesi olan bir Türk balıkçı köyüdür. Köy ayrıca güneydoğu kıyısındaki deniz feneri ile tanınır. Fransız ordusu tarafından Kırım Savaşı sırasında inşa edilen bu deniz feneri, hem bir seyir aracı hem de kasaba için bir savunma görevi gördü.

Burgazada hangi ile bağlı?

Burgazada İstanbul ilinde yer almakta olup, Burgazada Adalar ilçesine bağlıdır.Burgazada haritası konumu ise 40° 52′ 48.0036” Kuzey ve 29° 4′ 0.9984” Doğu gps koordinatlarıdır. Burgazada bağlı olduğu Adalar ilçe merkezine 5 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Burgazada ya nasıl gidilir?

Burgazada, vapur seferleri ile kolaylıkla gidilebilir. Belirlenen vapur saatlerinde İstanbul Bostancı, Eminönü ve Kadıköy vapur iskelesinden vapurlar ile Burgazada’ya ulaşımı sağlanabilir.

Ulaşım Aracı Açıklama Seyahat Süresi
Deniz Otobüsü Kabataş’tan kalkar, Adalar hattında Burgazada’ya varır. Yaklaşık 1 saat
Deniz Taksi Kabataş’tan veya diğer İstanbul sahil bölgelerinden kalkar, Burgazada’ya direkt ulaşım sağlar. Yaklaşık 30-40 dakika
Deniz Motoru Bostancı veya Kadıköy’den kalkar, Burgazada’ya ulaşım sağlar. Yaklaşık 1 saat
Feribot Yenikapı, Bostancı veya Kadıköy’den kalkar, Adalar hattında Burgazada’ya varır. Yaklaşık 1 saat
Özel Tekne İstanbul’un çeşitli marinalarından kalkan özel teknelerle Burgazada’ya ulaşım sağlanabilir. Bağlı olduğu kalkış noktasına bağlıdır.

Diğer makalelerim için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]